Кмет

Дата на публикуване: 20.09.2016 13:04

 

КМЕТ НА ОБЩИНА ЕЛИН ПЕЛИН

- доц. д-р инж. Ивайло Симеонов

 width=

 

Ивайло Симеонов е образован и динамичен човек с ясна концепция за бъдещето на своя град.

Роден е в гр. Елин Пелин през 1976 година. Завършва СУ „Васил Левски“ в града през 1995 година. След това се дипломира като инженер по комуникационна техника към Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет - София, а през 2012 година и като магистър икономист към Университет за национално и световно стопанство, гр. София. Има академична кариера като доцент в Техническия университет - София, преподавател по мениджмънт на високите технологии, иновации и предприемачество, дългогодишен съветник на Ректора, академичен наставник на клуб „Информационни и комуникационни технологии“, създател и председател на Националното представителство на студентските съвети, председател на Университетската синдикална организация „Висше образование и наука“ към КНСБ и на Университетския клуб по таекуон-до. Автор е на над 35 научни публикации в сферата на образованието и информационните технологии, член на Съвета на директорите на Северноамериканско-българската търговска камара, на Българо-казахстанската търговска камара и „Гражданска инициатива България“. Като основен участник в редица глобални иновационни проекти през годините доц. Симеонов е участвал в управлението на инвестиции на обща стойност над 20 милиона лева. Баща на две деца.

На местните избори през 2015 година доц. д-р инж. Ивайло Симеонов е издигнат за кандидат за кмет на Община Елин Пелин от страна на местна коалиция ВМРО - Нова България. Той печели изборите с двойна преднина.

На XXIX-то Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България, проведено на 23 и 24 февруари 2016 г. в град София, кметът на Община Елин Пелин доц. Ивайло Симеонов е избран за член на Управителния съвет на НСОРБ от Югозападен регион.

На 18 септември 2019 г. кметът на Община Елин Пелин доц. Ивайло Симеонов спечели призовото място в категорията "Инвестиции и работни места", чрез гласуване на гражданите в националния вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“.

На местните избори през 2019 година Ивайло Симеонов е издигнат за кандидат за кмет на Община Елин Пелин с подкрепата на ПП “ВМРО - Българско национално движение” и отново печели изборите в Елин Пелин за втори управленски мандат.

През 2020 г. кметът на общината спечели отличието в категорията "Демографска политика и инвитро програми" в националната инициатива "Кмет на годината 2020", в която чрез национално онлайн допитване сред българските граждани се отличават най-добрите градоначалници у нас.

През 2021 г. доц. Ивайло Симеонов бе избран за „Кмет на гражданите“ за средна община, а през 2022 г. спечеленият приз бе в категория „Градска среда“ на юбилейното 10-о издание на класацията "Кмет на годината".


Търсене